O Destinaciji

Istra je kroz svoju povijest bila pod vlašću različitih kultura, od ranih početaka i prvih stanovnika Histra, do Rimskog Carstva, preko Mletačke republike i Austo-Ugarskog carstva, do dijela Jugoslavije i naposlijetku Hrvatske. Kulturna baština Istre je zbog svoje povijesti iznimno bogata.

Istarski poluotok nudi iznimne kontraste, unutrašnjost je još uvijek netaknuta i pomalo planinska sa starim srednjovjekovnim gradovima na vrhovima brda, okruženi plodnim poljima, dok obala nudi mnoge plaže i vrhunsku zabavu. Gradovi poput Pule, Rovinja i Poreča nude prozor u prošlost sa iznimno očuvanim povijesnim spomenicima i ulicama. Rimski Amfiteatar u Puli jedan je od najvećih i najočuvanijih amfiteatara u svijetu. Stari grad u Poreču sadržao raspored ulica starorimskog castruma. Glavne su ulice Dekumanus i Cardo Maximus još sačuvane u izvornom drevnom obliku. Pokraj njih se nalazi Eufrazijeva bazilika iz 5. St, koja je 1997. god. proglašena od strane UNESCO-a, spomenikom svijetske baštine. Povijesni gradić Rovinj je svakako najromantičnije mjesto u Istri, stari grad nad kojim dominira crkva sv. Eufemije ostavlja trajni dojam na svakog posijetitelja koji se našao u Rovinju. Istra je puna malih gradića srednjovjekovne povijesti koje će te otkrivati na koju god stranu poluotoka krenuli.

Sa svojom mediteranskom klimom Istra je ugodna za posjetu u bilo koje godišnje doba. Uživajte u dugim vožnjama biciklima (više od 500km uređenih biciklističkih staza), posjetite svijetski priznatu zvjezdarnicu u Višnjanu, opustite se na najvećem nezavisnom filmskom festivalu u Hrvatskoj u Motovunu, gledajte svijetske zvijezde tenisa na ATP –u u Umagu, kada se cijeli grad pretvara u veliku party zonu, obiđite otočje Brijuni i saznajte više o političkoj prošlosti Hrvatske uz dašak Afrike .

Sve to Vam je na dlanu u našim luksuznim vilama.

Doživite Vaš odmor uz mnogobrojne plaže i vrhunske klubove, jer Istra nudi bezbroj mogućnosti.